Superfoods

Rauwe honing. De 6 geheimen.

Rauwe honing, waar is dit goed voor?

Rauwe honing is ons niet vreemd. We weten allemaal wat honing is. Wanneer we denken aan ruwe honing, zullen duizenden bijen die hun bijenkorf bewaken automatisch in onze gedachten komen. Je moeder of je oma heeft je altijd gevraagd om vaak honing te eten, dit komt omdat honing verschillende gezondheidsvoordelen heeft die lichaam bacteriën en ziekten bestrijden.

Honing komt u in verschillende vormen tegen. Er is een subtiel verschil tussen honing uit de supermarkt en rauwe honing. Rauwe honing is helemaal puur, en vindt u eigenlijk alleen in speciaalzaken, terwijl gewone honing meerdere kunstmatige conserveermiddelen bevat. Bewerkte honing, omdat deze teveel wordt verwerkt, verliest de natuurlijke kwaliteiten terwijl de rauwe honing overvloedige voordelen heeft. Zo bevat deze onder meer mineralen, vitaminen b, enzymen en aminozuur.

Honing verhitten

Onbewerkt en onverhit heeft het de grootste impact op uw gezondheid. Honing is eenvoudig vloeibaar te maken maar dan gaan er wel vitamines en mineralen verloren.

Wat zijn nu de 6 voordelen van rauwe honing?

Maar weet u wat de voordelen zijn? Hier in dit artikel zullen we het hebben over de zes ongelooflijke voordelen van dit product:

  1. Een zegen voor uw gezicht - Door het op uw gezicht aan te brengen en deze gedurende min of meer 5 minuten i te masseren, met behulp van de vingertoppen, zal uw huid gezond en fris voelen. Het helpt bovendien bij de behandeling van acne, verzacht allergieën. Het kan ook worden gebruikt als een natuurlijke gezichtswas.
  2. Natuurlijke zoetstof- Het kan worden gebruikt als een natuurlijke zoetstof in desserts en bijvoorbeeld snoepjes. Het gebruik van rauwe honing is beter dan het toevoegen van geraffineerde suiker, omdat rauwe honing heel weinig calorieën bevat. Het kan een goed alternatief zijn voor diabetespatiënten en voor diegenen die extra kilo's willen afvallen.
  3. Helende werking - Het is ook een groot antisepticum. Het kan worden gebruikt om laceraties en wonden te genezen. Het helpt bij de bestrijding van bacteriën die ernstige infecties kunnen veroorzaken.
  4. Antioxidanten - Rauwe honing bevatten antioxidanten die voorkomen dat uw lichaamscellen beschadigen, wat op zijn beurt het risico op  aandoeningen zoals hart- en vaatziekten vermindert.
  5. Digestieve werking- Het bevat verschillende enzymen zoals inulase die helpen bij een goede vertering van uw voedsel. Het helpt ook bij het verzachten van een pijnlijke keel, bijvoorbeeld veroorzaakt  door langdurige hoest..
  6. Roos behandeling voor uw haar- Het is een van de beste natuurlijke manieren om je van roos te ontdoen. Het kan dan ook als een natuurlijke shampoo worden gebruikt. Je haar wassen met rauwe honing zal je haar natuurlijk laten schijnen en zal het ook verrijken met natuurlijke oliën.

Risico`s van rauwe honing

Zoals altijd, zijn er altijd twee kanten van de medaille. Rauwe honing is, omdat het niet bewerkt is, niet onkwetsbaar. Net als alle andere producten heeft het zijn voor- en nadelen. Het consumeren van te veel rauwe honing kan resulteren in botulisme. Het kan bij teveel een soort voedselvergiftiging veroorzaken wat gepaard gaat met braken, koorts en lusteloosheid bij volwassenen. Het mag bovendien niet aan zuigelingen worden gegeven, omdat dit tot ernstige problemen kan leiden. Het consumeren van rauwe honing kan de spieren verzwakken en ademhalingsproblemen veroorzaken bij kleine baby's.

Op recepten om af te vallen zijn wij natuurlijk uitermate geïnteresseerd in het gebruik als alternatief zoetstof. Door honing te gebruiken in plaats van suiker maakt u afvallen leuker Dit tezamen met bijvoorbeeld beweging in de vorm van kettlebell oefeningen kan al een behoorlijk effect hebben op weg naar een killerbody. Onze honing in huis is bij voorkeur de onbewerkte versie

Koolhydraatarm is honing niet met 82g koolhydraten per 100 gram. Voor koolhydraatarme recepten is het dus niet echt geschikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *