KoolhydraatarmOntbijt

Ontbijt recepten zonder koolhydraten

Ontbijt recepten zonder koolhydraten

Een traditioneel ontbijt bestaat in Nederland vaak uit een boterham, cornflakes of andere ontbijtgranen. En in het weekend misschien een lekker croissantje. Lekker, maar helaas geen ontbijt recepten zonder koolhydraten.

Probeer eens iets anders!

Dit kan overheerlijk zijn en ook nog eens met weinig tot geen koolhydraten.

Waarom ontbijt recepten zonder koolhydraten?

Dat koolhydraten "dikmakers" zijn wordt inmiddels wel door alle experts onderschreven. Het gaat dan om een teveel aan koolhydraten en dan vooral “slechte” koolhydraten.

Koolhydraten voorzien het lichaam van energie. Als uw lichaam voldoende koolhydraten binnen krijgt om uw lichaam van energie te voorzien, worden de vetten opgeslagen.

Krijgt u meer koolhydraten binnen dan dat u per dag verbruikt, dan zullen deze extra koolhydraten, naast de vetten, ook worden opgeslagen. Op termijn zult u dit in uw gewicht gaan merken. Meestal gaat het geleidelijk, met elke dag net iets te veel koolhydraten.

We hebben deze website de naam recepten om af te vallen gegeven . Daarin spelen koolhydraten een belangrijke rol. Aangezien het ontbijt een van de belangrijkste maaltijden is, zijn ontbijt recepten zonder koolhydraten onmisbaar op deze pagina.

Koolhydraten in een standaard ontbijt.

Stel, u eet twee bruine boterhammen met kaas, een kom cornflakes met melk en een glas jus d`Orange. Dan zit u op ruim 120 koolhydraten. En dat is alleen uw ontbijt.

Bovendien bevat kaas weinig tot geen koolhydraten. Eet u bijvoorbeeld uw boterham met jam dan komen er nog eens 25 koolhydraten bij.

De combinatie van vetten en koolhydraten zijn een belangrijke bron van gewichtstoename. Let hier echt op wanneer u een koolhydraat arm dieet volgt.

Producten geschikt voor een koolhydraatarm ontbijt.

Producten die geschikt zijn voor een koolhydraatarm ontbijt zijn bijvoorbeeld:

 • Kaas.
 • Eieren.
 • Vleeswaren.
 • Groenten die boven de grond groeien.
ontbijt zonder koolhydraten

Ontbijt recepten zonder koolhydraten:

Eieren zijn een uitstekende basis voor een ontbijt zonder koolhydraten, of minimale koolhydraten. Ook kan je goed variëren met verschillende recepten op basis van eieren, die ook nog eens snel te bereiden zijn.

Boter of olie bevatten geen koolhydraten, dus deze kunt u gerust gebruiken bij het bereiden.

1. Simpele eiergerechten:

Omelet met kipfilet en kaas, maar dan uiteraard zonder brood. Een ei bevat ongeveer 1 koolhydraat. Kaas en kipfilet kunt u vinden zonder koolhydraten. Bekijk wel even goed de verpakking, want er zijn varianten die wel (enige) koolhydraten bevatten. Maakt u de uitsmijter met 2 eieren, dan bevat u ontbijt slechts 2 koolhydraten.

Roerei met peper en zout. 

Gebakken eieren. Ook hierbij kunt u op basis van wat u lekker vindt, ham, kaas, kipfilet, rosbief etc. toevoegen.

2. Uitgebreide eiergerechten (max. 4 koolhydraten):

Avocado eieren met bacon: 

Hiervoor heeft u nodig:

 • 2 hardgekookte eieren
 • 1/2 avocado
 • 1 theelepel olijfolie
 • 60 g bacon
 • Zout en peper

Bereiding: Snij de afgekoelde eieren doormidden en schep het eigeel eruit. Meng het eigeel met de avocado, olie en zout en peper (naar smaak). Doe vervolgens de bacon ongeveer 5 minuten in een voorverwarmde oven (180º), zodat deze knapperig wordt.

Schep vervolgens het mengsel in de eieren en serveer met een stukje bacon. U kunt ook de bacon in het ei/ avocado mengel steken, zodat het er nog smakelijker uit ziet.

Roerei Mexicaanse stijl.

Hiervoor heeft u nodig:

 • 6 eieren.
 • 1 fijngesneden lente-ui.
 • 2 zeer fijngesneden jalapenos.
 • 1 fijngesneden tomaat.
 • 100 g geraspte kaas.
 • 2 theelepels boter of olie..

Bereiding: Doe alle gesneden ingrediënten in een pan met de boter en bak deze ongeveer 3 minuten. Breek vervolgens de eieren en voeg deze toe. Vervolgens gedurende 2 minuten bakken en roeren. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en roerbak deze nog heel even mee.

3. Andere gerechten:

Romeinse sla sandwich: De bladeren van de Romeinse sla lenen zich goed om te gebruiken als bodem ter vervanging van brood. Neem een paar grote bladeren van de Romeinse sla en beleg deze met kaas en vleeswaren. Je kunt eventueel ook een gekookt ei ter garnering gebruiken of een dressing van olijfolie met peper en zout of andere kruiden.

Kaascrackers: Leg een stukje bakpapier op een bord en leg daar 2 plakjes kaas op. Zet deze vervolgens een minuut in de magnetron.  Laat deze vervolgens even afkoelen en u heeft heerlijke kaascrackers.

De kaascrackers kunt u vervolgens beleggen zoals u wilt  maar passen bijvoorbeeld ook prima bij de Romeinse sla sandwich.

Bron van energie.

Zoals al eerder aangegeven zijn koolhydraten belangrijk voor uw lichaam. Het hangt van uw doel en uw leefstijl af om te bepalen hoeveel koolhydraten u per dag nodig heeft. Is afvallen uw doel? Lees dan ook eens de artikelen 5 kilo afvallen en koolhydraatarme lunch.

Zelfs als u snel wilt afvallen, zorg er dan in ieder geval voor dat u toch het minimaal benodigde aantal koolhydraten binnen krijgt. U zult zich anders lusteloos gaan voelen en kunt zelfs hoofdpijn of duizelingen krijgen.

Dit is niet gezond. Doe dit dus niet!

Voor een overzicht van de minimaal benodigde aantal koolhydraten kunt u terecht op het artikel hoeveel koolhydraten per dag om af te vallen.

Wilt u een volledig overzicht hoe u overtollige kilo`s kunt kwijtraken? De strakke buik bijbel helpt  hierbij. Eens en voor altijd de overtollige kilo`s kwijt!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *