Koolhydraatarm

Low carb high fat dieet

Low carb high fat dieet

Low carb high fat dieet

Een low carb high fat dieet klinkt wat ongebruikelijk. Hoe kan een dieet nu bestaan uit veel vetten?

Toch is dit een dieet dat zich bewezen heeft en waar je vele kilo`s mee kunt afvallen.

Hoe werkt het low carb high fat diet

Het werkt zoals de naam doet vermoeden. Bij dit dieet moet je heel erg letten op de koolhydraten en deze zo veel mogelijk beperken in alle maaltijden en tussendoortjes. Om er zeker van te zijn dat dit dieet gaat werken, dien je echt de koolhydraten te tellen.’

Bij te veel koolhydraten zal dit dieet direct een averechtse werking hebben en zal je in plaats van kilo`s verliezen kilo`s erbij krijgen.

Voor inspiratie kunt u kijken bij ontbijt recepten zonder koolhydraten of een koolhydraatarme lunch, de site van recepten om af te vallen.

De uitwerking op uw lichaam

Koolhydraten voorzien uw lichaam van energie. Hierbij worden de koolhydraten door u lichaam als ware verbrandt. Indien er niet voldoende koolhydraten in uw lichaam aanwezig zijn, dan zal u lichaam naar andere brandstoffen gaan zoeken om toch aan energie te komen.

De bron die uw lichaam dan zal aanspreken zijn de lichaamsvetten. Deze zullen worden verbrand en daarbij worden omgezet in energie. En dat is precies wat dit dieet wil bewerkstelligen. Vetten omzetten in energie, waardoor uw lichaamsvet zal afnemen en daarbij dus ook de kilo`s.

De benaming Low carb high fat dieet is zo gekozen omdat er wel lichaamsvetten aanwezig moeten zijn om te kunnen verbranden. Indien deze niet aanwezig zijn, zal het lichaam energie gaan zoeken vanuit spierweefsel. Dit is echter iets wat u absoluut moet voorkomen. Daarom dus de benaming low carb high fat dieet.

Wat nu te eten

Het enige wat telt zijn de koolhydraten. Vetten kunt u zoveel eten als u wilt. Let er wel erg goed op dat de producten ook echt zeer weinig tot geen koolhydraten bevatten. Vergist u zich en eet u toevallig toch producten met koolhydraten dan zal dit dieet een compleet omgekeerd effect hebben. U zult veel kilo`s aankomen. Het is namelijk niet zoals met bijvoorbeeld een caloriearm dieet, dat als u een beperkt aantal calorieën extra eet u hier niet veel van zult merken.

Bij het low carb high fat dieet gaat u lichaam bij te veel koolhydraten direct alle vetten opslaan. Kijk hier dus echt mee uit. Producten die uitermate geschikt zijn:

 • Kaas
 • Hamburgers (wel even controleren)
 • Shoarma of Gyros (u kunt deze zelfs met mayonaise eten)
 • Karbonade

Producten zoals brood, pasta en aardappelen passen dus zeer zeker niet in dit dieet. Wilt u een alternatief voor uw dagelijkse sneetje brood, kijk dan eens bij het koolhydraatarm brood recept.

Een hamburger tijdens uw dieet!

Low carb high fat dieet

Gezond of niet?

Is dit nu wel een gezonde manier om af te vallen? Dit kunt u op verschillende manieren bekijken. De gezondste manier van afvallen is in mijn ogen nog steeds afvallen door middel van veel beweging. Daar zal niemand het mee oneens kunnen zijn.

Het nadeel hiervan is dat dit over het algemeen niet zo snel zal gaan en u bovendien veel tijd moet investeren in het sporten of bewegen.

Gewoon minder eten en vooral letten op wat u eet is ook gezonder dan het low carb high fat dieet. Vooral als u er hierbij voor zorgt dat u voeding gezond is.

Het is echter in mijn opinie wel zo dat overgewicht dermate veel invloed op uw gezond heeft of zal krijgen, dat een dieet altijd goed is om de overtollige kilo`s kwijt te raken.

Wanneer is het low carb high fat dieet geschikt

Dit is in mijn ogen echt een dieet dat u kunt gebruiken om in een kort tijdsbestek toch een aardig aantal kilo`s kwijt te raken. Het is echter zeker geen dieet wat u maanden moet gaan volgen, dat is gewoonweg niet gezond.

Bovendien is het high fat gedeelte niet gezond, zeker niet voor een langere termijn. Ook al zult u het niet terugzien in uw kilo`s, in tegendeel u zult kilo`s verliezen, andere lichaamsfuncties worden wel meer belast. Zo wordt de nierfunctie op de proef gesteld.

Een periode van 2 weken is een goede periode om dit dieet te volgen. En in 2 weken kunt u zeker wel 5 kilo afvallen tot wel 8 kilo.

Het is echter wel zo dat de kans op het zogenaamde jo-jo effect met dit dieet relatief groot is.

Daarom zou ikzelf nooit een low carb high fat dieet volgen en daarna gewoon weer eten zoals u gewend was.

Het is mijn opinie meer een vliegende start om snel af te vallen maar daarnaast zult u ook uw eet- en leefpatroon blijvend moeten aanpassen zodat de kilo`s niet meer terugkomen.

Dit kan door middel van meer bewegen of gezonder eten. En het beste is uiteraard een combinatie van deze twee.

5 tips voor een succesvol dieet

 1. Volg dit dieet niet langer dan 2 weken. In de eerste 2 weken zult u het meeste resultaat boeken, 5 kilo afvallen kan zeker, maar langer wordt ongezond.
 2. Bepaal van tevoren een geschikte periode. 2 weken waarin u geen etentjes, verjaardagen en dergelijke heeft gepland. Dit maakt het vele malen makkelijker.
 3. Bedenk van tevoren wat u gaat eten in deze 2 weken. Het beste is om het menu zoveel mogelijk van tevoren vast te stellen. Bij ontbijt recepten zonder koolhydraten of een koolhydraatarme lunch kunt u inspiratie vinden. Bekijken ook welke groenten met weinig koolhydraten er zijn.
 4. Doe nadat u gegeten heeft u boodschappen. Doe dit niet net voordat u gaat eten. Het zal dan lastig zijn de verleidingen te weerstaan.
 5. Maak een aantal snacks of tussendoortjes die in het dieet passen. Doe dit van tevoren en niet op het moment dat u al trek heeft.

Betere en gezondere alternatieven

Een beter alternatief wat ook een langduriger effect zal geven is het volgen van de afslank receptenbijbel. De afslank receptenbijbel is gericht op gezonde gerechten waarbij u zult afvallen. Het magische woord van de afslank receptenbijbel is: variatie.

Dit is een unieke aanpak en geen standaard boek koolhydraatarm dieet

Het gebrek aan gevarieerde en lekkere gerechten is een van de van de belangrijkste oorzaken van het afhaken van een dieet.

De afslank receptenbijbel is daarvoor de oplossing. Met meer dan 100 verschillende recepten, kunt u altijd wel iets vinden wat u lekker vindt en waar u zin in heeft.

Bovendien zijn de gerechten gezond. U kunt deze recepten net zo lang gebruiken zoals uzelf wilt. Dit in tegenstelling tot het low carb high fat dieet, wat niet gezond is om te lang te volgen.

De recepten zijn dermate lekker en gevarieerd dat het u geen moeite zal kosten om dit dieet te blijven volgen.

Hiermee zult u niet alleen veel kilo`s verliezen, maar uw eetstijl zal ook veel gezonder worden.

Voor een eenmalig bedrag van 27€ krijgt u de digitale editie van de afslank receptenbijbel met meer dan 100 overheerlijke recepten bestaande uit vis, vlees, kip- of vegetarische gerechten.

U bespaart ook nog eens veel tijd omdat u direct bruikbare dag- en weekmenu`s tot uw beschikking heeft inclusief tips voor uw boodschappen.

Nu gratis bonussen, wees er snel bij!

En op dit moment krijgt u als bonus bij de aanschaf van de afslank receptenbijbel ook nog eens:

 • Recepten voor 84 gezonde tussendoortjes
 • Recepten voor 10 overheerlijke toetjes.
 • 12 richtlijnen voor een slank en gezond lichaam.

Een investering van 27€ in uw gezondheid zou u toch eigenlijk altijd moeten doen? Dit is het bedrag war u bijvoorbeeld kwijt bent voor een half dagje parkeren in Amsterdam.

Met welk dieet heeft u het meeste succes behaald?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *