Koolhydraatarme lunch

Koolhydraatarme lunch

Een koolhydraatarme lunch past prima binnen het thema recepten om af te vallen. Koolhydraten zijn een van de belangrijkste "dikmakers". In een koolhydraatarm dieet kunt u best veel calorieën eten, zolang u de koolhydraten maar beperkt.

Combineer dit echter niet, veel calorieën en veel koolhydraten. Dit is één van de belangrijkste redenen voor gewichtstoename. Alles hierover kunt u lezen op de strakke buik bijbel.

Koolhydraatarme lunch

Een product met ontzettend veel koolhydraten is brood. Een sneetje brood bevat ongeveer 16 koolhydraten. Het vermijden van brood tijdens uw lunch is dus een aanrader. Simpele lunch gerechten, met weinig koolhydraten zijn bijvoorbeeld:

 • Een groene salade
 • Een uitsmijter (het liefst zonder brood)
 • Een eigengemaakte (kippen) soep

Kippensoep, ideaal voor een koolhydraatarme lunch

Een kippensoep is makkelijk van tevoren te bereiden zodat u deze later alleen nog hoeft op te warmen.  Een basisrecept is als volgt:

Benodigdheden:

 • 400 gram kippenvleugels, of 2 kippenbouten.
 • 1 bouillonblokje
 • 500 gram kipfilet
 • 1 zakje Soepgroente (200 g)

Bereiding:

 1. Doe de kippenvleugels in een pan met ongeveer 2 liter water en laat deze ongeveer 1 uur op laag vuur koken.
 2. Haal vervolgens de kippenvleugels (of kippenbout) uit de pan en snijdt het vlees ervan af, wat u vervolgens weer terug in de pan doet.
 3. Snijdt de kipfilet in kleine stukjes en de doe deze samen met het bouillonblokje in de pan.
 4. Vervolgens ongeveer 20 minuten laten koken en dan de soepgroente toevoegen en vervolgens het geheel nog ongeveer 10 minuten laten koken.

Op deze manier heeft u een overheerlijke eigengemaakte soep, met minimale koolhydraten. Door de extra kipfilet is het ook een soep die goed vult. 

Hoeveel koolhydraten bevat de kippensoep?

De kip bevat geen koolhydraten. Wat betreft het bouillonblokje en de soepgroente hangt het ervan af welk soort of merk u gebruikt. U kunt er echter vanuit gaan dat 1 bouillonblokje ongeveer 1 koolhydraat bevat en de soepgroeten ongeveer 6 koolhydraten per 100 g. 

In totaal bevat u soep dus ongeveer 13 koolhydraten. Per portie is dit minder dan 2 koolhydraten.  

Dit is slechts een voorbeeld van een koolhydraatarme lunch. Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden.

Voordat u een koolhydraatarme lunch klaarmaakt, kijk altijd goed naar het aantal koolhydraten in de verschillende ingrediënten. Soms kan het voorkomen dat er bepaalde producten veel meer koolhydraten bevatten dat dat u zou verwachten.

Fruit bijvoorbeeld wat gezond is en boordevol vitamines zit, bevatten bijvoorbeeld behoorlijk wat koolhydraten.

Blijf op de hoogte en volg ons op Facebook.

Of bekijk andere interessante artikelen op deze website. Bijvoorbeeld wie is Oscar Helm? Afslank receptenbijbel ervaringen, Fitchef, afvallen is leuk of buikvet weg in 2 weken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.