Komkommer dieet

Afvallen is geen big deal, maar het vereist wel toewijding en discipline. En natuurlijk de juiste soort voeding om kilo's uit je lichaam te verliezen. Hier bespreken wij het komkommer dieet, een van de minder bekende crash diëten. Het is misschien wel het meest ondergewaardeerde crash dieet daarom besteden wij hier op recepten om af te vallen aan het komkommer dieet.

Komkommer dieet om af te vallen

Komkommer bevat 95% water (en zuiver water bevat 0 calorieën). Daardoor zijn het aantal calorieën die komkommer bevatten zeer laag. Ongeveer 15 kcal per 100 gram. Daardoor is het  een van de beste keuzes om een dieet te volgen op basis van komkommers omdat u hiermee weinig calorieën binnen krijgt. Komkommers toevoegen aan je dieet zal wonderen verrichten. Veel mensen die een uitgebreid dieet plan volgen, zullen beamen dat deze veel gerechten met komkommer bevatten.

Er zijn verschillende diëten op basis van komkommers om snel af te vallen. Het versnelt uw gewichtsverlies proces omdat het een overvloed aan water heeft hetgeen het metabolisme proces versnelt. Bovendien helpt veel water bij het verbranden van meer calorieën gedurende de dag.

Het komkommer dieet

Vanwege het lage aantal calorieën van komkommer kan het worden gegeten om gewicht te verliezen. Je kunt op elk uur van de dag komkommer eten. De duur van dit dieet varieert over het algemeen van een paar dagen of ongeveer 7 à 10 dagen.  Maar wil je meer gewicht verliezen dan zou je het het komkommer dieet ook 14 dagen vol kunnen houden. Dan val je echt kilo`s af. Je zult een groot gedeelte van jouw buikvet kwijt zijn in 2 weken.

Andere producten in het komkommer dieet

Hoewel het voedingsschema grotendeels gebaseerd is op de komkommer, zijn er bepaalde voedingsmiddelen die samen met komkommer kunnen en moeten worden gegeten. Dit om te zorgen dat  het lichaam niet wordt beroofd van essentiële voedingsstoffen en dat je bovendien een vol gevoel krijgt. Deze voedingsmiddelen moeten rijk zijn aan eiwitten en andere voedingsstoffen.

 • Gekookte eieren: Deze zijn zeer rijk aan eiwitten en kunnen daarom goed worden opgenomen in het dieet.
 • Vlees: Bent u geen vegetariër, dan kan gegrild vlees of bijvoorbeeld tonijn u heel veel voedingsstoffen bieden (zorg ervoor dat u het niet bakt maar grilt).
 • Tarwebrood: Het toevoegen van tarwebrood aan je dieet kan een goed idee zijn, omdat het je helpt om je langer verzadigd te voelen. 1-2 sneetjes geroosterd volkorenbrood of bruinbrood is voldoende om uw buik zijn dosis te geven.
 • Fruit: Het liefst biologisch en vers zijn en fruit dat weinig suiker en vet bevatten. Fruit zoals appel, perzik, pruimen of sinaasappels enz. kan als avondmaaltijd worden geserveerd en is bovendien gewoon erg lekker.
 • Aardappelen: Gekookte of gebakken aardappelen kunnen ook worden toegevoegd aan uw dieet voor gewichtsverlies. Echter wel met mate.
 • Drinken: Koffie, thee zoals bijvoorbeeld citroen thee, wel zonder suiker zal u veel energie geven. Koffie bevat veel cafeïne hetgeen uw energieniveau zal stimuleren.

Komkommer dieet recepten

Komkommer kan worden gebruikt om salades of smoothies en andere gezonde recepten van te bereiden.

Komkommer salade:

Benodigdheden:

 • Komkommer
 • Yoghurt
 • Zout
 • Knoflook

Bereiding:

 1. Was de komkommer en snijd deze in kleine stukjes. De schil niet verwijderen
 2. Voeg een kleine hoeveelheid yoghurt toe, een snufje zout en knoflook voor de smaak
 3. Meng het geheel goed door elkaar en de salade is klaar.

Direct eten is het meest smaakvol!

Komkommer shake:

Benodigdheden:

 • Komkommer
 • Spinazie
 • Gember
 • Appel
 • Walnoot en amandelen

Bereiding:

 1. Al het fruit en groenten goed wassen.
 2. Doe vervolgens de appel, spinazie en komkommer in de blender, en meng dit goed door elkaar.
 3. Voeg vervolgens een klein stukje gember, de walnoten en en amandelen toe en meng het opnieuw goed door elkaar.

Drink de smoothie vervolgens direct op. Bewaar het niet in de koelkast voor later gebruik, omdat het dan waardevolle voedingsstoffen verliest.

Aandachtspunten voor een dieet

Vandaag de dag zijn er veel mensen die willen afvallen, maar zelfs na er hard aan gewerkt te hebben, lukt het op de een of andere manier niet. Soms gewoonweg omdat  ze niet weten wat hun dieet plan zou moeten zijn.

Verhongeren is het slechtste wat er bestaat. Vaak kiezen mensen voor honger omdat ze denken dat dit de beste uitweg is.. Honger maakt je zwak en niet slank. Het doel is om fitter en niet zwakker te worden. Jezelf uithongeren zal ook je mentale gezondheid beïnvloeden. En in zeer extreme gevallen kan het zelfs dodelijk zijn.

Het formuleren en strikt opvolgen van een voedingsschema is de beste manier om af te vallen. Soms kan het raadzaam zijn  om de hulp van een voedingsdeskundige in te roepen om zodoende een dieet plan te formuleren. Echter, dit is niet altijd en niet voor iedereen  mogelijk. Zelf een voedingsschema maken kan natuurlijk ook. Maar dan moet je wel eerst goed onderzoeken wat je moet eten en wat moet worden vermeden.

Nu is de grootste vraag; wat moet er in het plan staan en vooral ook hoeveel. De werkelijkheid is dat, zelfs als je uren en uren op het internet doorbrengt om belangrijke informatie te verkrijgen, je deze niet altijd zult vinden. Goede informatie is niet altijd even eenvoudig te achterhalen.

Afvallen hangt volledig af van uw calorie-inname. Wanneer het  plan is om aan te komen, wordt aangeraden om de calorie-inname te verhogen. Terwijl, wanneer een persoon van plan is om af te vallen of gewicht te verliezen, wordt er geadviseerd om de calorie-inname te verminderen. Simpel als dat.

Iemand die op dieet is, moet meer calorieën verbranden, dan dat er binnenkomen. Er is geen vaste standaard voor het aantal calorieën. Het hangt volledig af van uw lengte, gewicht, levensstijl en geslacht. Aangezien mannen de neiging hebben om een ​​marginaal beter metabolisme te hebben dan vrouwen kunnen zij iets meer calorieën binnenkrijgen zonder aan te komen.

Gezondheid en komkommer

Behalve gewichtsverlies zijn er verschillende andere gezondheidsvoordelen wanneer u een komkommer eet. Komkommers zitten vol vitaminen en mineralen, vitamine a, vitamine c en nog veel meer. Voorbeelden van de uitwerking van komkommers op uw gezondheid:

 1. Het beschermt uw lichaamscellen - Komkommers zijn rijk aan antioxidanten en fyto-voedingsstoffen die helpen bij het voorkomen van verschillende ziekten.
 2. Hydratatie- Omdat komkommer voor 95% uit water bestaan, is het duidelijk dat het consumeren van komkommers u kan behoeden voor uitdroging.
 3. Goede spijsvertering - Voedsel dat gegeten wordt moet door het spijsverteringskanaal. komkommer voorziet het lichaam van water dat helpt bij de doorstroming van voedsel. En zoals we allemaal weten, kan de spijsvertering en uitscheiding alleen goed worden uitgevoerd indien er water in het lichaam aanwezig is. Als komkommer in voldoende hoeveelheid worden geconsumeerd, krijgt het het lichaam zijn waterbehoeften.
 4. Verkleinde kans op ontstekingen - Ontstekingen zijn op zichzelf een serieus probleem. Het ongemakkelijke, jeuk en een branderig gevoel bezorgen je ernstige pijn. Het kan ook verschillende andere ernstige aandoeningen veroorzaken, zoals artritis. Daarom is het eten van ontstekingsremmende stoffen cruciaal. Komkommer bevat echter cucurbitacinen die de ontsteking zouden moeten verlichten.
 5. Beheersing van de bloeddruk - Kalium is ideaal voor het in balans houden van de bloeddruk. Daarom kan het opnemen van kaliumrijk voedsel in uw dieet u helpen bij het beheersen van de bloeddruk. Komkommer is een goede keuze. Het is rijk aan kalium. Het bevat ongeveer 147 mg (bij benadering) kalium per 100 g.
 6. Goed voor uw hart - Komkommers bevatten lignanen die goed zijn voor het hart. Lignanen vernietigen de elementen die de slagaderwanden van het hart beschadigen.
 7. Sterke botten- Samen met calcium is vitamine K ook nodig voor het opbouwen van sterke botten. Komkommer bevat calcium en vitamine K waardoor de botten sterker worden. 100 g komkommer bevat respectievelijk 16,4ug en 16 mg vitamine K en calcium.
 8. Antioxidant- Het eten van een verse komkommer op zondagochtend kan na een feestje op zaterdagavond helpen bij het elimineren van de toxische elementen uit je lichaam. Komkommer vermindert je hersteltijd.

Komkommers voor uw huid

Komkommers zijn geweldig voor de huid. Door het op te eten of door het op je gezicht aan te brengen, wordt je huid nieuw leven ingeblazen. Het helpt bij het behouden van de gloed van je gezicht. Komkommers kunnen worden gebruikt voor het maken van schoonheids crèmes en gezichtsmaskers. Komkommers bevatten ontstekingsremmende elementen die helpen bij het afkoelen van je vurige huid en voorkomt het uitbreken hiervan. Door vervuiling kan uw huid vies en dof worden, komkommer reinigt de huid zonder verdere schade aan te richten.

Komkommer kan ook helpen bij het voorkomen van acne, vermindert lijnen en rimpels, beschermt de huid tegen UV-stralen, maakt de huid mooier en geneest zwellingen van het gezicht.

Komkommers behandelen donkere kringen. Geen crème of pil doen wat het eten van een komkommer op je gezicht doet. Het is heerlijk, gezond en veel goedkoper dan schoonheidsproducten.

Gaat u beginnen met het komkommer dieet?

Eten van het juiste soort voedsel en in voldoende portiegrootte is een must. Samen met extra beweging wordt het gemakkelijker om de extra kilo's te verliezen.

Komkommer is een erg gezondste snack in vergelijking met bijvoorbeeld junkfood. Komkommer is niet alleen goed voor je interne organen, maar helpt ook om je huid en gezicht goed te onderhouden. Komkommer wordt bijvoorbeeld ook gebruikt door verschillende cosmeticamerken in hun cosmetische producten.

Komkommers kunnen ook worden gebruikt om zelf gezichtsmaskers te maken. Door pasta's van komkommer te maken en het over uw gebruinde gezicht aan te brengen, zal uw huid meer stralen. Een komkommer heeft verschillende gezondheids-- en schoonheid voordelen. Daarom zal het toevoegen van komkommer aan uw je dieet je gezonder en fitter maken.

Nog meer dieet ideeën!

Bent u opzoek naar een ander dieet, of een opvolging van het komkommer dieet, dan kan ik de afslank receptenbijbel van harte aanbevelen. Dit is een dieet dat ontwikkeld is door Oscar Helm en beschikbaar is als E-book maar ook in papieren versie. Met meer dan 100 gevarieerde en lekkere recepten is dit een leuke en lekkere manier van afvallen. Bovendien met wat extra beweging kunt u een echte killerbody realiseren.

Wij hebben voor jou een aantal ervaringen verzameld van mensen die gebruik hebben gemaakt van dit dieet. Zover zijn wij louter positieve reacties tegengekomen. Mensen boeken goede resultaten en het dieet is gemakkelijk vol te houden. Het is een van de succesvolste manieren om het gevreesde jojo effect tegen te gaan.