Afvallen

Hoe kan ik afvallen?

Hoe kan ik afvallen

Hoe kan ik afvallen?

Er zijn zoveel verschillende manieren om af te vallen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Iedereen heeft wel eens gelezen of gehoord over dat ene super dieet waarmee je binnen no-time kilo`s kunt afvallen. En iedereen stelt zich zelf wel eens de vraag hoe kan ik afvallen?

Of je leest de verhalen van beroemdheden die met hun specifieke dieet kilo`s zijn kwijt geraakt. Maar werkt dit nu echt, of zijn het alleen maar verhalen?

Diabetes type 2

Bij diabetes type 2 reageert het lichaam niet goed op de aanwezige insuline. Insuline is een hormoon in het lichaam dat de regulering van de bloedsuikerspiegel regelt. Indien de insuline niet naar behoren functioneert blijft er teveel suiker in het bloed achter.

Er zijn verschillende factoren voor het optreden van diabetes type 2. Erfelijkheid en ouderdom spelen hierin een rol en zijn niet te beïnvloeden. Echter zijn overgewicht en te weinig lichaamsbeweging ook belangrijke factoren die een rol spelen bij het optreden van diabetes type 2. En deze kunt u natuurlijk wel zelf beïnvloeden.

Een aantal kilo afvallen vermindert het risico op diabetes type 2. Hetzelfde geldt voor extra lichaamsbeweging. Dit maakt de vraag hoe kan ik afvallen extra belangrijk.

Hoe kan ik snel afvallen?

Bij de vraag hoe kan ik afvallen dien je mijn inziens onderscheidt te maken tussen snel afvallen of blijvend afvallen.

Als je snel wilt afvallen met bijvoorbeeld als doel buikvet weg in 2 weken, dan is een koolhydraatarm dieet een prima mogelijkheid. Afhankelijk van de doelstelling kan je het maximale aantal koolhydraten per dag vaststellen.

Wil je heel snel een behoorlijk aantal kilo`s kwijt, dan zal je bij maximaal 20 koolhydraten per dag gegarandeerd een aantal kilo per week afvallen.

Je moet er echter wel rekening mee houden dat dit niet iets is wat je te lang moet volhouden. Dit omdat je lichaam koolhydraten nodig heeft om jou van energie te voorzien. Wanneer je lichaam niet voldoende koolhydraten binnenkrijgt dan zal het lichaamsvet verbranden om aan de benodigde energie te komen.

Echter, na verloop van tijd zal jouw lichaam ook energie uit spiermassa gaan halen omdat je gewoonweg energie nodig hebt. En dit is natuurlijk iets wat je absoluut niet wilt. Bovendien zal je merken dat je weinig energie hebt. Je kunt er zelfs hoofdpijn van krijgen wanneer je te weinig koolhydraten binnenkrijgt.

Ook is het risico op het zogenaamde jojo effect enorm groot met een dergelijk crash dieet. Of dit een gezonde manier van afvallen is valt te betwijfelen.

Deze methode is dan ook meer geschikt als u snel een aantal kilo in een paar weken tijd wilt afvallen.

Hoe kan ik afvallen en ook blijvend afvallen?

Wil je echt blijvend afvallen dan zal je jouw levensstijl moeten aanpassen. je zult gezonder moeten gaan eten, erop letten wat je eet en het liefst meer gaan bewegen. In mijn optiek is dit uiteindelijk de beste methode om definitief van de overtollige kilo`s af te raken. Bovendien is dit een methode die vol te houden is.

Extra beweging hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn. Je kunt gewoon beginnen met elke dag een wandeling te maken. En van daaruit kan je het gaan opbouwen. Het voordeel van afvallen door extra beweging is dat je direct zult merken dat je meer energie krijgt.

Bovendien merk ik zelf dat indien ik meer ga sporten ik ook minder neiging krijg om ongezond te gaan eten. Je krijgt het gevoel dat je niet direct de calorieën die je met moeite hebt verbrand, direct weer binnen wilt krijgen en dat je weer overnieuw kan gaan beginnen.

Gezond eten is ook helemaal niet zo moeilijk. En probeer daarnaast gewoon iets minder te eten. Er zijn zoveel lekkere en makkelijke recepten te vinden met weinig koolhydraten en/of weinig calorieën. Zelf heb ik weleens het gevoel dat indien ik een van deze recepten uitprobeer dat het gewoon zo ontzettend lekker is, dat je jezelf afvraagt waarom je dergelijke gerechten niet vaker eet. Dan denk ik soms zelfs afvallen is leuk!

Uiteindelijk is gezond eten en voldoende beweging de manier van gezond afvallen.

Zorg dat je een plan hebt!

Voordat u begint met afvallen is het goed om er over na te denken hoe u dit wilt aanpakken. Gewoonweg proberen af te vallen zonder een goed plan van aanpak werkt meestal niet. Beantwoord voor uzelf eerst de vraag; Hoe kan ik afvallen?

Zoals hierboven aangegeven zijn er verschillende mogelijkheden:

  • Een crash dieet in de vorm van koolhydraatarm eten of bijvoorbeeld het koolsoep dieet.
  • Meer beweging en gezonder gaan eten.

U kunt bijvoorbeeld uw calorieën gaan tellen. Hiervoor moet u bepalen hoeveel calorieën u per dag verbrand en vervolgens zorgen dat u minder dan dat aantal calorieën binnenkrijgt. Dit zult u dan net zo lang moeten volhouden totdat u een gezond gewicht hebt. Dit vergt wel de nodige discipline aangezien je alles moet bijhouden wat je hebt gegeten. Vaak zit het verschil in de tussendoortjes wat het aantal calorieën boven het gestelde doel brengt.

Heeft u nog geen idee hoe u het gaat aanpakken? Dan is de afslank receptenbijbel misschien iets voor u. Dit boek of Ebook bevat meer dan 100 verschillende gerechten. De gerechten zijn allemaal zeer smakelijk en bovendien gemakkelijk te bereiden. De variatie van de gerechten zorgt ervoor dat deze methode goed vol te houden is.

Een andere bewezen methode is Fitchef. Fitchef legt de focus op eiwitrijke recepten. Het doel hiervan is extra spiermassa op te bouwen en lichaamsvet te verbranden. Door de uitgebalanceerde recepten bent u er bovendien zeker van dat u voldoende voedingsstoffen en vitamines binnen krijgt.

Stel niet uit en begin gewoon

Het allerbelangrijkste is gewoon beginnen. Er is altijd wel een reden om te denken dat het op dit moment niet het juiste moment is om te beginnen met een dieet. Maar op die manier zal je merken dat je er gewoon nooit aan zal beginnen. Zet gewoon de stap en je lichaam zal je dankbaar zijn!  En bovendien ben alleen jij het zelf die de stap kan zetten naar het definitief afrekenen met de overtollige kilo`s.

Het begin zal niet gemakkelijk zijn. Dat is echter voor veel veranderingen in uw leven hetzelfde. Het is een kwestie van doorzetten en de focus leggen op het resultaat. Wanneer u de eerste resultaten gaat zien zal het alleen maar gemakkelijker worden.

Er zullen momenten zijn dat u wilt opgeven. Dit zijn de kritieke momenten dat u moet doorzetten. Een tip vanuit mijn eigen ervaring is dat het ontzettend helpt indien u een aantal gezonde snacks op voorhand bereid. Als u ervoor zorgt dat u deze bij de hand heeft, dan is de kans dat u dit soort momenten goed doorstaat vele malen groter.

Heeft u honger en gaat u op zoek in de koelkast naar iets te eten, dan is de kan erg groot dat u iets eet wat eigenlijk niet binnen uw plan past. Op zich is dit nog niet zo erg, maar het risico dat u dan weer geheel in uw oude gewoonten  gaat vervallen wordt dan wel een stuk groter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *