Afvallen

Fitchef

Fitchef & Fitchef Turbo

Wel eens gehoord van Fitchef of Fitchef turbo?  De kookboeken van Fitchef zijn gericht op spieropbouw en vetverlies.

Daarom zijn de gerechten die u in de fitchef kookboeken tegenkomt eiwitrijke recepten. Eiwitten zijn namelijk onmisbaar bij de opbouw van spiermassa.

Door een toename van uw spiermassa zult u meer vet gaan verbranden. Door de methode te volgen zult u zelfs een toename van uw spiermassa zien zonder dat u hiervoor hoeft te sporten. 

Wie heeft er nog nooit een dieet geprobeerd?

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel een bepaald dieet gevolgd. Alleen de mensen die het geluk hebben dat zij praktisch alles kunnen eten zonder dat dit resulteert in overgewicht, of extra gewicht zullen dit niet kennen. Helaas is dit slechts een kleine minderheid in Nederland.

Er zijn tegenwoordig veel verschillende diëten om gewicht te verliezen. Sommige diëten zijn gericht op het snel 5 kilo afvallen, of buikvet weg in 2 weken.

Helaas hebben veel diëten geen blijvend effect. Integendeel, sommige diëten leiden er zelfs toe dat na verloop van tijd er zelfs sprake is van extra gewicht ten opzicht van het aanvangsgewicht. Dit omdat veel diëten gewoonweg niet vol te houden zijn. Je moet zoveel dingen laten staan dat het zeer moeilijk is de verleiding te weerstaan.

Een dieet is geen oplossing voor het permanent kwijtraken van overtollige kilo`s. Er moet sprake zijn van een permanente verandering van levensstijl om dit te bereiken. Als je bijvoorbeeld 5 kilo kwijt wilt raken en op het moment dat je dit bereikt hebt je weer in je oude levensstijl vervalt, dan zullen deze kilo`s binnen no-time weer terug zijn.

Een methode is het combineren van een dieet met extra beweging. Een methode die zich hier erg goed voor leent zijn de kettlebell oefeningen. Dit is een bewezen methode die zich richt op vetverbranding.

Een andere methode om permanent gewicht te verliezen is het uitkiezen van een dieet, wat aan de volgende voorwaarden voldoet:

 • Een ruime selectie aan recepten en gerechten.
 • Afwisselende- en recepten die gewoon erg lekker zijn..
 • Snel en eenvoudig te bereiden.

Alleen wanneer een dieet aan deze voorwaarden voldoet, zal het op langere termijn vol te houden zijn. Wat zijn nu bewezen diëten die aan deze voorwaarden voldoen?

Het gemiddelde kookboek

Veel van de kookboeken die u in de winkel of online vindt staan boordevol lekkere recepten. Een terugkerend probleem met veel van deze boeken is echter dat de recepten nogal ingewikkeld zijn, of veel tijd in beslag nemen.

Veelal staan er ingrediënten in die u nodig heeft maar die u  normaal gesproken niet in huis heeft. Veel van deze ingrediënten gebruikt u ook niet in dagelijkse gerechten.

Deze moet u dus gaan aanschaffen in de supermarkt. Maar dan is het ook nog vaak zo dat u maar een klein beetje nodig heeft, terwijl u het in de supermarkt alleen in een grote verpakking kunt verkrijgen.

Na verloop van tijd heeft u de keukenkastjes vol liggen met allerlei ingrediënten die u niet of slechts af en toe gebruikt.

Gezonde voeding

Iedereen weet wel dat gezonde voeding erg belangrijk is. Niet alleen om er goed en fit uit te zien, maar gezonde voeding zorgt er ook voor dat u zich vol energie zult voelen. Helaas is het niet altijd even eenvoudig om een gezond voedingspatroon vol te houden.

De Fitchef helpt om dit wel degelijk mogelijk te maken. Met 105 eiwitrijke recepten heeft u heel veel en ook nog eens lekkere recepten die aan de voorwaarden van gezonde voeding voldoen.

Gezonde voeding is niet alleen van belang om af te vallen het zorgt er ook voor dat uw lichaam alle benodigde vitamines, mineralen en voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit is essentieel voor een goede gezondheid.

Niet alle diëten die u kunt volgen vallen in de categorie gezonde voeding. U zult waarschijnlijk wel afvallen indien u een dergelijk dieet volgt, maar helaas zijn veel diëten zeer eenzijdig zodat u lichaam geen of onvoldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Op korte termijn zal dit nog niet zoveel schade aan uw lichaam toebrengen, zoals bijvoorbeeld het koolsoepdieet recept, waarmee u wel snel kunt afvallen. Volgt u een dergelijk dieet echter te lang dan kan er wel degelijk een schadelijk effect voor uw lichaam optreden. Wees hier voorzichtig mee.

De Fitchef methode

De gerechten van Fitchef en Fitchef turbo tonen veel overeenkomsten met de killerbody recepten van Fajah Lourens. Ook deze boeken zijn gericht op spieropbouw en vetverlies.

Het eten van veel eiwitten bevordert de opbouw van spiermassa.

Koolhydraten zijn niet uitgesloten binnen de aanpak van Fitchef. Wel is het zo dat er voornamelijk voor zogenaamd langzame koolhydraten wordt gekozen en om de hoeveelheid koolhydraten goed in balans te houden. Dit omdat koolhydraten een bron van energie zijn en dus nodig zijn voor uw lichaam.

Echter, een teveel aan koolhydraten worden opgeslagen als vet, waardoor u zult aankomen. Een tekort aan koolhydraten zorgt er echter voor dat uw lichaam energie gaat zoeken in spierweefsel. Hierdoor zal je spiermassa verliezen en dat is iets wat je absoluut niet wilt.

Het is echter wel zo dat er verschillende opties worden gegeven voor de recepten. Zo kunt u zelf kiezen of u en hoeveel koolhydraten u wilt in uw recepten. Van belang is dat het aantal koolhydraten wat u binnenkrijgt in balans is met het aantal koolhydraten wat u verbrand. Is dit in evenwicht, dan zult u niet aankomen van koolhydraten.

Zijn de recepten gluten- en zuivelvrij?

De recepten bevatten in principe zuivelproducten en ingrediënten met gluten. Het is echter wel zo dat u heel eenvoudig deze ingrediënten kunt vervangen door een glutenvrij product of zuivelvrij.

Op deze manier kunt u dus eenvoudig glutenvrije en zuivelvrije recepten maken. Dus heeft u een gluten of zuivelallergie, dan kunt u nog steeds uitstekend gebruik maken van de gerechten van fitchef.

Waarom is deze methode populair?

Dat is eigenlijk heel eenvoudig. Spieren verbranden veel meer calorieën dan vet. Met de methode om vet om te zetten in spiermassa gaat je lichaam dus automatisch meer calorieën verbranden. Dit zal dus vooral op langere termijn ervoor zorgen dat je blijvend gewicht verliest. Calorieën tellen kan natuurlijk ook, maar ervoor zorgen dat je meer calorieën gaat verbranden is veel effectiever.

Wel is het zo dat spiermassa zwaarder is dan vet. In het begin zul je dus niet zo snel afvallen. Hetzelfde effect treedt op wanneer je begint met krachttraining. Krachttraining leidt er wel toe dat je een gezond lichaam creëert, maar het leidt er niet per definitie toe dat je ook zult afvallen.

Voor het afvallen door sporten kan je beter een zogenaamd cardio programma volgen. Deze programma`s zijn er op gericht om zoveel mogelijk calorieën te verbranden. En als bijkomend voordeel zal uw conditie ook met sprongen vooruitgaan.

De auteur van Fitchef

De Fitchef auteur is Mark van Oosterwijck. Hij heeft de boeken geschreven vanuit zijn eigen praktijkervaring.

Zijn eigen gevecht tegen overgewicht heeft hem ertoe aangezet om gezond te gaan eten. Na verloop van tijd is dit een passie geworden en is hij hiermee aan de slag gegaan. Deze praktijkervaring, waarbij hij gebruik maakt van zijn eigen behaalde resultaten is een uitstekende basis voor de Fitchef boeken.

Het gaat dus veel verder dan een paar wijsheden uit een boekje. Het is een methode die hij zelf heeft gevolgd. En dat met heel veel succes!

Mark van Oosterwijck is nauw betrokken bij drogespieren.nl. Dit is een zeer succesvol blog met meer dan 500,000 bezoekers per maand. Bovendien heeft de bijbehorende Facebookpagina meer dan 45,000 fans.

De boeken zijn een voortvloeisel van deze uitermate succesvolle webpagina. Gezien het aantal bezoekers en Facebook fans blijkt wel hoe populair deze methode is, om een gezond en fit lichaam te realiseren.

Fitchef boeken

Wat kunt u verwachten van het fitchef boek?

 • Eiwitrijke recepten, voor elke maaltijd, tussendoortje, ontbijt of lunch.
 • Elk recept is gericht op een slank, fit en gezond lichaam.
 • Een stappenplan op basis waarvan u persoonlijke weekmenu wordt samengesteld.
 • Verschillende voorbeelden van weekmenu's en handige tips om uw maaltijden snel en eenvoudig te bereiden.
 • Gerechten die snel klaar zijn, zonder het gebruik van dure ingrediënten. Dit maakt Fitchef geschikt voor iedereen en voor elke portemonnee.

Zijn er nadelen van fitchef?

Omdat de fitchef boeken uitgaan van gezonde voeding, wat makkelijk en snel te bereiden is zijn er bij het gebruik geen nadelen te bedenken. U krijgt alle benodigde voedingstoffen, vitamines en mineralen in voldoende mate binnen.

U hoeft dus niet bang te zijn dat het een ongezond dieet is. Gezond eten is dan ook het motto van Fitchef, hetgeen u terug zult zien in alle recepten.

De gerechten zijn eiwitrijke recepten. Er wordt echter wel rekening mee gehouden hoeveel eiwitten per dag of per week gezond zijn. Ook met eiwitten geldt zoals met alles, teveel is ook weer niet goed. Met de Fitchef of Fitchef turbo boeken wordt hier aandacht aan besteed zodat u ook weer niet teveel eiwitten binnenkrijgt.

Fitchef turbo boek

Naast het fitchef boek is er ook het fitchef turbo boek. Fitchef turbo is een goede aanvulling op de Fitchef. Met Fitchef turbo krijgt u nog veel meer recepten zodat u nog meer afwisseling in uw recepten krijgt.

De recepten in FItchef zijn over het algemeen in 15 - 30 minuten te bereiden. Fitchef Turbo gaat nog een stapje verder. Deze gerechten zijn in maximaal 15 minuten te bereiden. En sommige recepten zijn zelfs in 5 minuten klaar.

Bovendien krijgt u handige tips hoe u het beste uw maaltijden kunt bereiden. Hierdoor kunt u al uw gerechten voor een gehele week in 1 keer voorbereiden. Dat is toch ideaal als u moe van uw werk thuiskomt en eigenlijk geen zin meer heeft om te gaan koken?

En wanneer u moe van uw werk thuiskomt is het ook zeer verleidelijk om snel iets te koken wat eigenlijk niet gezond is. Gewoon omdat u geen zin heeft om uitgebreid te gaan koken. Wanneer u de maaltijden al heeft voorbereid en deze in nog geen 10 minuten op tafel heeft staan dan wordt deze verleiding veel gemakkelijker te weerstaan.

Fitchef ervaringen

Meer dan 25,000 mensen hebben inmiddels het Fitchef boek aangeschaft. Een paar voorbeelden van de reacties van gebruikers:

Handig boek met veel creatieve recepten.

Prachtig boek

Geen gedoe in de keuken

Bovendien is de beoordeling van de fitchef boeken op Bol.com maar liefst 5 sterren. En dit op basis van 218 reviews van daadwerkelijke gebruikers. Om een ervaring bij Bol.com achter te laten dien je ook daadwerkelijk het boek besteld te hebben.

Hier kunnen dus geen fake reviews worden achtergelaten zoals bijvoorbeeld bij Tripadvisor veel voorkomt.

Hoe kan ik het fitchef boek bestellen?

Als u voor 21.00 besteld heeft u het boek de volgende dag al in huis. U betaalt bovendien geen verzendkosten en als het boek u niet bevalt kunt u het binnen 14 dagen gewoon weer terugsturen.

En wilt u het direct helemaal goed aanpakken dan kunt u hier gelijk de combinatie van beide boeken bestellen.

Alleen het Fitchef boek kost €37,95. Het Fitchef turbo boek is te verkrijgen voor €29,95. Koopt u beide boeken in één keer dan betaalt u €49,95. Hiermee bespaart u dus maar liefst €17,95.

En zeg nu zelf, €49,95 is toch eigenlijk in een kleine investering, aangezien het om uw eigen gezondheid gaat? Een goede gezondheid is uiteindelijk niet in geld uit te drukken.

Stel niet uit!

Het enige wat u na aanschaf van de boeken zelf nog hoeft te doen is het ook daadwerkelijk in praktijk brengen. Stel dit niet uit. Hoe langer u het instelt des te groter de kans is dat u uiteindelijk niet overstapt op gezonde voeding.

Wanneer u eenmaal de gerechten heeft geprobeerd, zult u al snel resultaat zien. U zult zich energieker voelen en u zult zien dat u gewicht begint te verliezen. En dit is precies de motivatie om door te zetten.

Zelfs als u op dit moment weinig tot niet sport, zijn de recepten van Fitchef geschikt voor u. Maar u zult merken dat met de toename van uw energieniveau dat u ook gemotiveerder zult zijn om te gaan sporten of om in ieder geval meer te gaan bewegen.

Hiermee bereikt u een soort van vliegwieleffect en zult u nog meer en nog sneller resultaat gaan zien. En hier doe u het uiteindelijk allemaal voor. Een gezond, slank en fit lichaam! Wacht dus niet af en ga aan de slag.

Is de Fitchef methode niks voor u?

Misschien kunt u dan eens de afslank receptenbijbel van Oscar Helm bekijken. Dit is ook een methode waarbij u veel gevarieerde, lekkere en makkelijke gerechten krijgt aangereikt. Er zijn dan ook veel positieve afslank receptenbijbel ervaringen.

Indien u snel een aantal kilo`s wilt afvallen dan is er ook nog de koolhydraatarm 50 dagen programma wat interessant voor u kan zijn. Zoals de naam al aangeeft is dit gericht op koolhydraatarme recepten.

Wanneer u minder koolhydraten binnenkrijgt dan dat u per dag verbruikt, zal uw lichaam vet gaan verbranden om aan energie te komen. Deze methode werkt erg snel en er is dan ook snel een verbluffend resultaat mee te behalen.

One thought on “Fitchef

 • Leuke review! Ik heb beide FitChef boeken en ben hier helemaal content mee.
  Ook sinds kort begonnen met de weekmenu’s op maat via fitchef.nl. Echt een aanrader!

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *