detox

Detox kuur bestellen of zelf doen?

Afvallen om af te raken van het overgewicht is natuurlijk ontzettend belangrijk. Vooral het buikvet kan op den duur gevaarlijk zijn voor jouw gezondheid. Maar daarnaast is een detox ook een aanrader. Op zijn tijd een detox kuur bestellen is in mijn opinie een aanrader voor jouw lichaam.

Wees zuinig op jouw lichaam

Als je er goed over nadenkt is het eigenlijk heel raar. Je brengt je auto naar de garage voor een onderhoudsbeurt. Dan wordt de olie vervangen en filters vernieuwd en nog veel meer onderhoud wordt er uitgevoerd.

Maar wat doen wij met ons lichaam? Eigenlijk vrij weinig op dit gebied. Natuurlijk kan je veel sporten en bewegen en bovendien gezond eten om je lichaam een plezier te doen. Maar dat vergelijk ik eigenlijk met kwalitatief goede brandstof in jouw auto gebruiken.

Zelfs zaken als een zwembad worden regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt. Maar waarom doen wij dat niet met ons lichaam? In onze opinie is afvallen leuk, omdat je jezelf er beter door gaat voelen en meer energie krijgt. Echter met een goede detox kuur ga je nog een stapje verder in het verbeteren van jouw gezondheid

Waarom een detox kuur volgen?

Een detox kuur helpt het lichaam te ontgiften. Misschien denk je dat heb ik echt niet nodig. Toch is het meer dan waarschijnlijk dat je in de loop der jaren allerlei producten met verschillende stoffen hebt binnengekregen. En deze producten en stoffen zijn lang niet allemaal even goed voor jouw lichaam.

Op deze manier bouw je toch stoffen op in je lichaam die eigenlijk niet in jouw lichaam thuishoren. En soms nog erger, ze zijn helemaal niet goed voor je lichaam. En sommige zijn dusdanig dat deze zelfs erg slecht zijn voor je lichaam.

Om op zijn tijd een detox kuur te volgen kan je ervoor zorgen dat deze stoffen je lichaam weer verlaten. Dat neemt niet weg dat gezond eten belangrijk blijft.

Werkt een detox?

Het is tegenwoordig wel zo dat er talloze detox kuren bestaan. En als je de aanbevelingen moet geloven dan verrichten ze allemaal wonderen. Daarom is het wel verstandig om eerst een stukje onderzoek te doen naar wat nu een goede detox is, voordat je een detox kuur gaat bestellen.

Tijdens de detox zal je moeten merken dat er iets gebeurd met jouw lichaam. Een detox die echt werkt kan zelfs een soort van ziek gevoel of buikpijn geven, zeker in de eerste dagen. Of je moet vaker naar het toiet. Dat is echter een teken dat jouw lichaam aan het ontgiften is. Op zijn tijd een detox kuur bestellen helpt bij het onderhouden van jouw lichaam.

Hoe lang een detox volhouden?

Dat verschilt enorm. Je kan een detox kuur bestellen die je bijvoorbeeld drie dagen dient vol te houden. Dit zijn dan meestal ook wel de kuren die qua smaak nogal apart zijn, om het zo maar uit te drukken. Je zou het een soort van bootcamp detox kunnen noemen.

Andere kuren gaan uit van langere periode, Soms zelfs wel een maand. Maar ik denk dat je toch zelf aan moet voelen hoe lang je het zou moeten volhouden. Zolang je geen verschil voelt dan ben je gewoonweg nog niet klaar met jouw kuur.

Daarnaast zit er ook verschil in hoe de kuur werkt. Soms is het slechts een sapje per dag, terwijl andere kuren meerdere sapjes per dag aanbevelen. Daarnaast kan de ene kuur wel in samenhang met gewoon vast voedsel terwijl andere detox kuren alleen de detox sapjes voorschrijven.

Detox kuur bestellen of zelf doen

Verschillende manieren van detox

Je kan zelf aan de slag gaan en bijvoorbeeld een aantal dagen alleen groenten en fruit eten. Of je kunt je eigen detox sapkuur samenstellen en deze voor bijvoorbeeld een week drinken.

In mijn opinie is een detox geen exacte wetenschap. Wat voor de een werkt hoeft voor een ander niet te werken. Wat ik echter wel altijd belangrijk vind is dat jij je er goed bij moet voelen. Na een aantal dagen moet je toch een verschil gaan merken.

Geen lichaam is gelijk. En bovendien eet niet iedereen precies hetzelfde. Dus daarom bestaat er in mijn opinie niet één specifieke detox die voor iedereen werkt.

Op dit moment is selderij sap erg populair. Ik volg deze zelf ook en begin toch echt de effecten te merken. Mijn psoriasis is een stuk minder, ik slaap beter en voel me energieker. En dat met 2 glazen selderij sap in de ochtend. Het is een kleine moeite, maar de resultaten zijn verbluffend.

Dit is het effect wat je wilt bereiken met een detox kuur.

Superfoods

Superfoods zijn erg in de mode. Soms denk je zelfs dat tegenwoordig alles een superfood is. Je kan prima een superfood toevoegen aan een detox, maar het allerbelangrijkste zijn toch de groenten met veel antioxidanten. De antioxidanten zijn hetgeen wat zorgt voor het detox effect.

Daarnaast geloof ik zelf dat superfoods eigenlijk standaard onderdeel uit zouden moeten maken van jouw gezonde voeding. En dat hoeft niet echt elke maaltijd te zijn. Maar een goede dosis superfoods is toch zeker aan te raden.

Wat past er goed in een detox kuur?

Producten die goed passen in een detox kuur zijn bijvoorbeeld:

Komkommer

Komkommer bevat veel vocht en bovendien vitaminen zoals vitamine B en C. Daarnaast bevat het ook vocht afdrijvende stoffen, zoals silicium en elektrolyten. Je kan zelfs overwegen een komkommer dieet te gaan volgen om af te vallen.

Chiazaden

Chiazaden bevatten veel anti-oxidanten en heel veel voedingsstoffen.

Tarwegras

Naast de antioxidanten bevat tarwegras ook veel eiwitten. Het heeft bovendien weinig smaak dus is goed toe te voegen in een smoothie.

Bleekselderij

Bleekselderij wordt al eeuwenlang gebruikt in de Chinese gezondheidskunde. Het zit vol met vitamines en mineralen. Denk hierbij aan kalium, foliumzuur, vitamine A, B en C. Bovendien heeft het een vochtafdrijvende werking waardoor vochtophopingen in het lichaam worden aangepakt.

Wilde bosbessen

De wilde bosbes is het fruit met de meeste voedingswaarden van alle soorten fruit. Daarnaast zitten deze vol anti-oxidanten. Maar let wel, het gaat hier om de wilde bosbes, dus niet de bosbessen die gekweekt worden.

Nog ontelbare andere groenten en fruit

Naast bovengenoemde producten zijn er nog vele andere die helpen bij het lichaam ontgiften. Denk hierbij aan acai, cranberry, gember, aloë-Vera, peterselie en nog veel meer.

Sommige producten hebben weinig smaak of een erg specifieke smaak. Toch is een smoothie van bovengenoemde producten in mijn opinie goed vol te houden.  Je hebt  best veel ingrediënten nodig voor een goede detox. Een detox kuur bestellen maakt het gemakkelijker om de juiste ingrediënten direct in huis te hebben.

Waarom een detox kuur bestellen?

Je kan uiteraard je eigen detox samenstellen. Daar heb je dan wel de nodige producten voor nodig. En bovendien moet je natuurlijk elke dag jouw sapkuur bereiden. Ook moet je maar net al de ingrediënten vinden in de winkel. Vooral buiten het seizoen kan dit nog wel eens lastig zijn.

En dit  is nu net een reden waarom veel mensen niet beginnen aan een detox kuur,  of dit slechts een paar dagen volhouden.

Online zijn er vele webshops die een detox kuur aanbieden. Dan heb je direct alle ingrediënten in een kuur die je nodig hebt voor jouw detox. Op deze manier wordt het volgen van een kuur een stuk gemakkelijker.

Waar kan je een detox kuur bestellen?

Waar kan je nu  het beste een detox kuur bestellen? Dan zou ik toch kiezen voor een gerenommeerde webshop. In Nederland is bijvoorbeeld Body en Fit een van de grootste en meest bekende aanbieders.

Zij hebben bovendien het grootste assortiment op het gebied van detox kuren en dat zelfs voor de beste prijzen die je kan vinden. Op deze manier maak je jouw eerste detox een stuk gemakkelijker.

Een gezondere levensstijl na de detox kuur

Nadat je een detox kuur hebt gevolgd, dan is het natuurlijk belangrijk om daarna ook een gezondere levensstijl te hanteren. Op deze manier behoudt je het effect van de detox kuur het langst vast. Ga je na de detox direct over op vet en ongezond eten, dan is het bereikte effect snel weer verdwenen. En dat is gewoonweg zonde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *