Superfoods

De avocado pit, 7 gezondheidsvoordelen!

avocado pit

De avocado is een geweldig stuk fruit. Dat weten inmiddels heel veel mensen. Maar wist u dat de avocado pit een ongekende uitwerking op uw gezondheid heeft?

De avocado, het is de kleur, de textuur, de smaak en de voedingswaarde wat het een ongelooflijk product maakt .Het zit bijvoorbeeld boordevol vitamine E.  De vrucht is erg goed voor huid en haar. De pulp van de vrucht is een geweldige bron van kalium dat helpt bij het omgaan met hypertensie.

Maar, heb je enig idee over de voordelen van de avocado pit? Heb je ooit een avocado pit geprobeerd? Nee? Waarom niet? Omdat je ze als schadelijk beschouwt? Wel,om dat te ontkrachten, zijn hier de 7 gezondheidsvoordelen van een avocado pit.

De 7 voordelen van de avocado pit

  1. Antioxidanten - Ongeveer 70% van de antioxidanten zit alleen in de pit of het zaad van de vrucht. Daarom heeft het enorme voordelen voor de gezondheid. De avocado pit zou zelfs kunnen helpen bij het vernietigen van kankercellen en het vertraagt ​​het verouderingsproces van de cellen.
  2. Houdt uw huid jong - Het gebruik van een avocado-pit als een scrub- of gezichtsmasker kan uw huid helpen haar verloren gloed terug te krijgen. Veel mensen gebruiken avocado zaden om de dode cellen van de huid te exfoliëren.
  3. Behandelt haarproblemen - In plaats van het gebruik van chemisch gefabriceerde dure haarproducten, kan het gebruik van de avocado-pit je helpen om van roos af te komen. Het zorgt er ook voor dat je haar er glanzend uitziet. Plet de geroosterde avocado-pit en vermeng deze met ricinusolie. Wrijf het met je vingertoppen op de hoofdhuid. Bedek je haar met een handdoek en laat het een paar uur intrekken. Het wordt sterk aanbevolen om dit middel niet te gebruiken als u een vette hoofdhuid heeft.
  4. Immuunsysteem- Avocado-zaden bevatten fenolische componenten die geweldig zijn voor de behandeling van allergieën en infecties veroorzaakt door virussen. Het versterkt ook het immuunsysteem omdat het de hoeveelheid antilichamen in het lichaam verhoogt.
  5. 5. Ondersteunt de schildklier - Als u problemen met uw schildklier heeft, dan kunnen avocado pitten u helpen. Dit omdat het de voedingsstoffen bevat die helpen bij het genezen van hypothyreoïdie.
  6. Cardiovasculaire elementen - Aangezien we al weten dat meer dan de helft van de voedingsstoffen van het fruit in het zaad of pit aanwezig zijn, kan het consumeren van avocado-pit goed zijn in het beheersen van de bloeddruk en het cholesterolgehalte in het lichaam. Het vermindert ook het risico's van een hartaanval. Het bevat belangrijke oliën die het lichaam beter bestand maken tegen virussen van buitenaf die verschillende kwalen kunnen veroorzaken.
  7. Spijsvertering - Avocado-zaden kunnen ook helpen maag infecties te genezen en het verteringsproces stimuleren, omdat er een overvloedige hoeveelheid vezels in het zaad aanwezig is.

Hoe de avocado pit te gebruiken?

De avocado pit kan bitter van smaak zijn. Verwijder daarom de buitenste laag ervan. Laat het vervolgens een paar uur in de zon drogen. Rooster het en verpletter het tot fijn poeder. Dit poeder kan bijvoorbeeld worden gemengd met andere ingrediënten om een ​​gezichtsmasker van te maken.

Het kan ook als supplement worden gebruikt.

Een avocado pit in twee helften snijden en het direct op het gezicht aanbrengen, kan ook effectief zijn. Kook één helft van het zaad gedurende een minuut of twee en drink het dan als een soort van thee .

Hoewel de avocado pit niet zo smakelijk en sappig is als het vruchtvlees, is het minstens zo gezond als de pulp zelf. Dus de volgende keer dat je avocado eet, gooi het zaad en de pit dan niet weg, maar doe je voordeel ermee

Je eigen avocadoboom kweken

Dat kan natuurlijk ook. Voordat je de pit kunt planten dien je deze te laten ontkiemen. Dit doe je door de pit op een glas water te hangen. Hiervoor kan je bijvoorbeeld sate prikkers gebruiken die je van de verschillende kanten in de pit prikt.

Zorg ervoor dat de pit niet in het water komt te hangen. Vul het glas dat je gebruikt dan ook niet dusdanig dat de pit het water raakt. Laat de pit vervolgens boven het glas hangen, op een warme plek, totdat deze volledig ontkiemt. Dat kan best wel een behoorlijk aantal weken duren. Hierbij dien je het water ook dagelijks te verversen.

Als de wortels ongeveer 10 cm lang zijn, dan kun je deze gaan poten in een pot. Plant je meerdere pitten, houdt er dan wel rekening mee dat de plant ruimte nodig heeft. De afstand tussen de verschillende pitten dient minimaal 15 cm te zijn.

Zorg ervoor dat de pit ongeveer voor de helft boven de grond uitsteekt. Het gaat hier ook om een tropische plant, dus een groot gedeelte van het jaar zal deze binnen moeten staan. Je  kan deze eigenlijk alleen in de zomer buiten zetten. Ook heeft de plant redelijk wat water nodig.

Voordat de boom een volwassen boom is gaat er ongeveer 7 jaar overheen. U moet dus wel even geduld hebben voordat u avocado`s van uw eigen boom kunt eten. In warme landen kan de boom wel 20 meter hoog worden. Dat zal in ons klimaat echter niet snel gebeuren.

Waarom schrijven wij dit op recepten om af te vallen?

Afvallen is gezond en soms ook leuk. Maar niet alle diëten zoals bijvoorbeeld crash diëten zijn gezond. Wij zijn een voorstander van gezond afvallen zonder een jojo effect.

Aangezien de avocado boordevol gezonde voedingsstoffen zit, pas in onze ogen dit product prima in een dieet. Sterker nog, door avocado toe te voegen kan je veel van de voedingsstoffen die waarschijnlijk ontbreken in jouw dieet aanvullen.

Je wilt natuurlijk snel van je buikvet af, maar het binnenkrijgen van voldoende voedingsstoffen is minstens zo belangrijk. Daarom is het dieet van bijvoorbeeld Oscar Helm een aanrader. Bij dit dieet wordt er de nadruk opgelegd dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit is een onderdeel van het enorme succes van dit boek. Kijk maar eens bij de afslank receptenbijbel ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *