Crash dieet

Een crash dieet is een dieet waarbij het doel is om in korte tijd een behoorlijk aantal kilo`s kwijt te raken. Het leent zich prima wanneer u bijvoorbeeld voor de vakantie nog snel van uw buikvet af wilt of wanneer u bijvoorbeeld snel 5 kilo wilt afvallen in 2 weken.

Is afvallen met een crash dieet gezond? Op langere termijn zeker niet. Echter is overgewicht ook niet gezond. Als u een korte periode een crash dieet volgt, met als doel snel af te vallen dan is dit zeker een goede optie.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Alle genoemde mogelijkheden werken. Voor de een misschien iets beter dan de ander. Bovendien heeft iedereen zijn eigen voorkeur. Hieronder geven wij, in onze opinie, de 5 beste opties.

Koolsoep dieet

Het koosoep dieet is al een behoorlijke oude methode die al lange tijd wordt gebruikt. Het voordeel van deze methode is dat het werkt als een soort detox. Bovendien zit er variatie in, met dagen dat je bijvoorbeeld fruit kunt eten of een lekker stukje fruit.

De koolsoep is het hoofdingrediënt wat je elke dag dient te eten. En het liefst zoveel mogelijk. Je kunt dus direct een grote pan soep koken zodat je een aantal dagen vooruit kunt. Het resultaat is dat je na afloop 5 - 7 kilo kwijt zult zijn.

het enige nadeel is dat je na afloop van dit dieet een tijdje geen koolsoep meer kunt zien. Maar het resultaat is er dan ook naar.

Koolhydraatarm dieet

Zo min mogelijk koolhydraten eten voor een periode van 2 weken geeft verbluffende resultaten. Het voordeel van dit dieet is dat je toch best wel veel dingen kunt eten. Denk hierbij aan vlees, kaas, vleeswaren en salades. Het wordt echter wel snel eentonig.

Er zijn ook mogelijkheden om een zoete snack of nagerecht te maken, indien u gebruik maakt van een natuurlijke zoetstof, zonder koolhydraten, zoals bijvoorbeeld erythritol heeft u best wel veel mogelijkheden.

Het nadeel van dit dieet is dat fruit niet goed past binnen dit dieet. En bovendien zult u merken dat u weinig energie zult hebben. Dt omdat koolhydraten uw lichaam van energie voorzien. Dit is best wel even afzien. Maar de te behalen resultaten zijn verbluffend. Dit is echter wel een dieet waar je erg moet letten op het jo-jo effect. Dit ligt echt op de loer.

Komkommer dieet

Dit is een relatief nieuwe methode. Zoals de naam al aangeeft ligt de focus op komkommers. De komkommer bestaat voor 95% uit water en bevat bovendien erg weinig calorieën. Ook dit dieet is een soort van detox aangezien het een reinigende werking heeft.

Veel gerechten binnen dit dieet bevatten komkommer. Dat zal geen verrassing zijn. Een voorbeeld hiervan zijn komkommer shakes. Het is echter niet zo dat je alleen maar komkommers mag eten. Dat is gewoonweg niet vol te houden. Zoals met bijna alle crash diëten, dien je hier ook rekening te houden met het jojo effect. Dit ligt ook hier op de loer.

Sapdieet of sapvasten

Bij een sapdieet of sapvasten vervang je jouw maaltijden door sappen van groenten en fruit. Met dit dieet krijgt je ontzettend veel groenten en fruit binnen in vloeibare vorm. Het is echter wel zo dat je bepaalde voedingsstoffen zoals met name eiwitten maar beperkt binnenkrijgt.

Door de verschillende groenten en fruit zal je merken dat je energieniveau toeneemt. Veel mensen ervaren dit dieet ook als een vorm van detox omdat je geen vast voedsel binnenkrijgt en je lichaam als het ware gereinigd wordt.

Yoghurt dieet

Ben je een yoghurt liefhebber? Dan is dit een goed dieet voor jou. Het zal u niet verbazen dat yoghurt het hoofdbestanddeel is van dit dieet. Je zult heel veel yoghurt gaan eten, tot wel 2 liter per dag.

Het bestaat echter niet alleen uit yoghurt, er zijn ook andere, gezonde maaltijden.

Crash dieet gedaan en wat nu?

Snel afvallen gaat prima met een crash dieet. Op langere termijn dient u er echter voor te zorgen dat u voldoende voedingsstoffen binnen krijgt.  Het is echt zonde dat wanneer u een crash dieet heeft gevolgd en behoorlijk wat kilo`s kwijt bent dat deze binnen no-time weer terug zijn. En soms is het nog erger en komen er nog meer kilo`s bij dan dat u bent afgevallen. Denk hier eens goed over na voordat u met een dieet gaat beginnen.

Een mogelijkheid is om meer op uw voeding te letten en bijvoorbeeld minder calorieën te gaan eten. Het aantal calorieën beperken is natuurlijk de uitgelezen manier om op gewicht te blijven. U moet dan wel goed vaststellen hoeveel calorieën per dag bij uw levensstijl past.

Bent u afgevallen met behulp van een crash dieet, dan is het een goed moment om eens de afslank receptenbijbel nader te bekijken. Met de afslank receptenbijbel krijgt u meer dan 100 verschillende en gevarieerde gerechten waarmee u nog meer kilo`s zult kwijtraken.

Het is echter wel veel gevarieerder dan een crash dieet. De gerechten zullen dus zelfs een verademing zijn na het volgen van een dergelijk dieet. Zo krijgt u bijvoorbeeld een aantal lekkere desserts die u binnen dit dieet mag eten.

Wilt u de afslank receptenbijbel uitproberen? dan kunt u gratis een weekmenu aanvragen zodat u het kunt uitproberen. En indien u dit bevalt, dan kunt u er mee aan de slag.

De afslank receptenbijbel, uitgegeven door Oscar Helm, is er in tegenstelling tot een crash dieet op gericht om uw eetpatroon permanent aan te passen. Op deze manier zult u verlost raken van het jojo effect. Daarom is het in mijn ogen ook een ideale opvolging van een crash dieet. U behoudt niet alleen het behaalde resultaat, maar u zult nog meer afvallen. En dit op een gezonde manier. Bekijk ook eens de ervaringen van anderen.

En bent u na het crash dieet helemaal gemotiveerd om nog meer af te vallen, denk dan ook eens aan extra beweging. Kettlebell oefeningen zijn bijvoorbeeld zeer effectief. U kunt dit gewoon vanuit huis doen. Met een aantal keren per week ongeveer 20 minuten trainen kunt al snel verbluffende resultaten behalen.