Baby spinazie

Baby spinazie

Baby spinazie

Zelf ben ik niet een echte fan van spinazie. Maar een salade met baby spinazie daarentegen vind ik echt lekker.  Hetzelfde geldt voor fetakaas. Van fetakaas ben ik op zich ook geen grote fan, maar in een salade vind ik dit ook erg lekker.

Daarom vindt u dit recept terug op recepten om af te vallen.

Mijn favoriete baby spinazie salade.

Een baby spinazie salade is erg snel gemaakt en erg lekker en gezond. Wel is het zo dat het belangrijk is om de juiste ingrediënten te gebruiken. En hiermee bedoel ik ingrediënten die goed op smaak zijn.

Het klinkt misschien raar, maar de ene tomaat is niet de andere en dat geldt ook zeer zeker voor een paprika. En het mag gezegd worden, maar bij de Lidl kan je uitstekend terecht voor groenten.

Niet alleen is het uiteraard voordelig, maar de smaak is gewoon goed. In mijn ogen zelfs beter dan in vele andere supermarkten.

Zorg er dus voor dat de tomaatjes en paprika die u gebruikt goed rijp zijn, zodat deze goed op smaak zijn.

Persoonlijk heb ik een voorkeur voor de zoete punt paprika`s vanuit een Turkse winkel, of van de Lidl.

Daarnaast gebruik ik Cherrytomaatjes of snoeptomaatjes. U kunt natuurlijk ook gewone tomaten gebruiken maar persoonlijk ben ik van mening dat de Cherrytomaatjes of snoeptomaatjes meer smaak hebben. Zeer zeker in de periode dat de normale tomaten in de supermarkt vanuit het buitenland worden geïmporteerd. Afvallen is leuk, zeker met dit soort overheerlijke salades.

Benodigdheden:

 1. 1 bakje baby spinazie van 100 g.
 2. Een handvol snoeptomaatjes (+/- 150 g) of Cherrytomaten.
 3. 100 g fetakaas.
 4. 1 grote rode punt paprika.
 5. 2 eetlepels olijfolie
 6. 2 eetlepels azijn.
Baby spinazie

Bereiding:

 1. Was de babyspinazie, de Cherrytomaatjes en paprika.
 2. Snij de tomaatjes in kleine stukjes en verwijder hierbij de kroon en kern . Maak de paprika schoon (zaadjes goed verwijderen) en snijdt deze ook in stukjes. Snij vervolgens ook de feta in kleine stukjes
 3. Vervolgens alles goed door elkaar mengen. Daarna de olijfolie en balsamicoazijn naar smaak toevoegen.

Zout is niet nodig omdat de feta al een zoute smaak heeft.

Voedingswaarden:

Het gebruik van de olijfolie en balsamicoazijn kunt u variëren naar gelang het dieet dat u volgt en uw smaakvoorkeur.

Olijfolie bevat veel calorieën, maar geen koolhydraten. Balsamicoazijn daarentegen bevat niet zoveel calorieën maar wel koolhydraten (ongeveer 17 g koolhydraten per 100 g).

Ervan uitgaande dat een eetlepel ongeveer 12 g is, dan bevat deze salade ongeveer:

 • Kcal 600
 • Koolhydraten: 22

Deze salade is echter meer dan voldoende voor 2 personen. Per persoon heeft u dus een maaltijd van 300 calorieën en 11 g koolhydraten.

Volstaat u bijvoorbeeld met 1 eetlepel olijfolie, dan bevat de gehele salade nog maar 490 calorieën. En dat voor een salade voor 2 personen.

De genoemde waarden zijn wel gemiddelde waarde. Het aantal koolhydraten en calorieën verschilt bijvoorbeeld tussen verschillende soorten fetakaas. Bovendien kan het aantal koolhydraten en calorieën in tomaten en paprika`s verschillen, afhankelijk van hoe zoet deze zijn.

Deze salade is ook echt lekker!

Elke keer verbaas ik mijzelf weer over hoe lekker een simpele salade kan zijn. Vooral tijdens de zomer is het gewoon genieten van deze salade.

Bovendien past deze salade prima binnen een koolhydraatarme lunch. De gehele salade bevat bijvoorbeeld minder koolhydraten dan een enkel sneetje brood.

Bent u opzoek naar koolhydraatarme ontbijt recepten zonder koolhydraten? Vergeet dan zeker niet de salade met baby spinazie!

Al met al een prima gerecht voor de strakke buik bijbel!

Volg Recepten om af te vallen ook op Facebook!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.