Afvallen

Afvallen lukt niet

Afvallen lukt niet

Afvallen lukt niet

Dit hoor je best vaak; ik probeer het wel maar afvallen lukt niet.

Wat kan je hieraan doen en wat kan je proberen zodat dit wel lukt?

Het aller lastigste wanneer u probeert af te vallen is het volhouden van een dieet. U wordt continue verleidt met allerlei lekkere dingen.

Geef niet op en bekijk onze tips!

Afvallen lukt niet?

De meeste mensen hebben wel eens geprobeerd om af te vallen. Als u echter probeert af te vallen, dan zult u sommige lekkere dingen moeten laten staan. En ik spreek uit ervaring dat dit niet eenvoudig is. Er zijn echter behoorlijk wat punten die invloed hebben om de overtollige kilo`s pemanent kwijt te raken.

Het niet strikt volgen van een dieet is een van de hoofdoorzaken van afvallen lukt niet. Een  paar weken een dieet volhouden lukt nog wel, maar om dit op langere termijn vol te houden is gewoonweg lastig.

Daarnaast is het niet doorzetten van een dieet één van de hoofdoorzaken van afvallen lukt niet. Soms ligt het aan het doorzettingsvermogen van de persoon zelf, maar vaker nog ligt het gewoon aan het dieet. Alleen maar hetzelfde eten is gewoonweg niet vol te houden.Elke dag iets anders eten is een must bij het slagen van een dieet. En af en toe ook eens iets lekkers, wat niet direct in een dieet past.

Redenen waarom afvallen niet lukt:

 1. Bepaalde diëten zijn gewoonweg zeer lastig om op langere termijn vol te houden. Er is te weinig variatie, de gerechten zijn te ingewikkeld of gewoonweg niet smakelijk.
 2. U gaat pas boodschappen doen wanneer u honger heeft. Dit maakt het zeer lastig om uzelf te beperken tot de gezonde boodschappen.
 3. U bent niet goed op de hoogte van de calorieën of koolhydraten die in bepaalde producten zitten en eet daardoor de verkeerde dingen.
 4. U heeft veel stress en gaat daardoor toch weer dingen eten die u eigenlijk niet zou moeten eten.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat afvallen wel lukt

U kunt een dieet uitkiezen om zelf proberen af te vallen. Het koolsoepdieet recept is een erg effectieve methode om snel bijvoorbeeld 5 kilo af te vallen. Op de langere termijn is dit echter niet vol te houden en ook niet gezond. Wilt u bijvoorbeeld uw buikvet weg in 2 weken dan kan dit een goede optie zijn. Natuurlijk kunt u ook calorieën  tellen. Dit vergt echter redelijk veel tijd omdat u dan nog steeds op zoek moet naar recepten met weinig calorieën.

Het juiste dieet, met makkelijke recepten die snel te bereiden zijn, wat veel variatie biedt en ook nog eens tips heeft voor tussendoortjes is het antwoord. En het liefst ook nog met handige boodschappenlijstjes zodat je exact weet wat je moet kopen en dat je dit ook kan kopen in de supermarkt wanneer je bijvoorbeeld net hebt gegeten.

2 programma`s die wel aan de voorwaarden voldoen zodat afvallen wel gaat lukken, zijn:

Deze 2 programma's voorzien in:

 • Gemakkelijke en snelle gerechten.
 • Veel variatie.
 • Handige boodschappenlijstjes.
 • Complete weekmenu`s.

De afslank receptenbijbel

Is uw probleem dat het moeilijk is om een dieet vol te houden, omdat u de behoefte blijft houden aan het eten van gerechten of producten die niet in uw dieet passen?

In dat geval kan ik u echt de afslank receptenbijbel van Oscar Helm aanbevelen. Met de afslank receptenbijbel krijgt u meer dan 100 verschillende recepten.

Op deze manier is een dieet nog nooit zo gevarieerd geweest. U zult bovendien versteld staan van de variatie in recepten.

Een dieet is normaal gesproken saai omdat u veelal hetzelfde eet. Dat is met de afslank receptenbijbel verleden tijd.

Variatie is een van de belangrijkste succesfactoren van een dieet.

Afvallen lukt niet? Met de afslank receptenbijbel vergroot u de slagingskans enorm. En bovendien wordt het dieet ook nog eens veel aangenamer.

Wilt u meer weten dan kunt u ook eens de afslank receptenbijbel ervaringen lezen.

Bij de aanschaf van de afslank receptenbijbel krijgt u:

 • Meer dan 100 verschillende gerechten.
 • 10 nagerechten.
 • Maar liefst 84 gezonde tussendoortjes.
 • En nog verschillende andere gerechten.

De afslank receptenbijbel is verkrijgbaar als E-book als wel een fysieke editie. Afvallen lukt niet is verleden tijd met de afslank receptenbijbel.

Bonus tip

De afslank receptenbijbel biedt u een gratis weekmenu aan, zodat u het geheel risicoloos kunt uitproberen.

Bovendien geldt er een 30 dagen niet goed, geld terug garantie. In de zeer onwaarschijnlijke situatie dat het u toch niet bevalt dan kunt u altijd uw geld terug vragen. U zult echter een uitzondering zijn.

Fitchef

Met de boeken van Fitchef krijgt u recepten die eiwitrijk zijn. Bovendien is de insteek dat het om gemakkelijke gerechten gaat die snel zijn te bereiden. Door meer eiwitten binnen te krijgen wordt de spieropbouw gestimuleerd, waardoor je sneller vet gaat verbranden.

Dit is waarschijnlijk het favoriete boek in Nederland met maar liefst meer dan 25,000 verkochte exemplaren. Met de recepten van Fitchef weet je ook zeker dat je alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgt. Dit betekent dus afvallen op een verantwoorde manier.

Het unieke van fitchef is dat het eigenlijk voor iedereen geschikt. Voor zowel personen die gespierder willen worden als wel voor mensen die gewoon een aantal overtollige kilo`s kwijt willen.

Op basis van een stappenplan stel jezelf je ideale weekmenu samen. Het weekmenu wordt bepaald op basis van jouw doelen. Wil je gespierd worden, een paar kilo afvallen of veel meer afvallen, met jouw persoonlijke weekmenu is dat allemaal mogelijk.

Er is zowel de fitchef die 37,95€ en de Fitchef turbo die los 29,95€ kost. Koopt u beide boeken direct in een koop dan kunt u aanzienlijk besparen. In dat geval betaald u in totaal 49,95€.

Voor de Fitchef en Fitchef Turbo boeken geldt een 14 dagen niet goed geld terug garantie. U ontvangt een boek met een harde kaft en u betaald geen verzendkosten.

Beweging

Uiteindelijk is veel beweging een van de gezondste manieren om af te vallen. Behalve het verlies van de overtollige kilo`s brengt u ook nog eens uw lichaam in goede conditie.

In mijn opinie is beweging met een juist voedingspatroon de beste manier om af te vallen. Het is ook direct wel een van de lastigste manieren om af te vallen. Om een echt goed resultaat te bereiken zult u behoorlijk wat tijd moeten investeren. Bovendien is de nodige discipline vereist om te slagen.

Niks is lastiger dan wanneer u thuiskomt van uw werk om dan nog eens de deur uit te gaan om te gaan sporten. Het is echter wel een investering die u doet in uw lichaam, waar uw lichaam u ontzettend dankbaar voor zal zijn.

Een aanrader hier is de kettlebell workout. Kettlebell oefeningen zijn een zeer effectieve manier om u spieren te trainen zodat deze meer vet gaan verbranden. Bovendien kunt u deze oefeningen prima vanuit huis doen. Gewoon in de woonkamer, slaapkamer of op zolder.

Het grote voordeel van deze workout is dat de trainingen maximaal 25 minuten per keer in beslag nemen. En met 2 - 3 keer per week kunt u al snel een verbazingwekkend groot effect bereiken. Zo hoeft u dus niet elke dag naar de sportschool.

De combinatie van sporten of bewegen en een goed dieet zal u veel meer kilo`s doen verliezen. Bovendien heeft u dan een grotere kans dat u ook echt uw levensstijl gaat aanpassen en daardoor niet vervalt in oude gewoontes.

5 tips bij afvallen lukt niet:

Heeft u de methode gekozen hoe u wilt gaan afvallen en dat afvallen lukt niet definitief tot het verleden behoort? Wij hebben nog 5 tips om u hierbij te helpen:

 1. Wees eerst eerlijk tegen uzelf. Houdt u zich echt aan het dieet dat u volgt, of neem u bewust of onbewust toch wat tussendoortjes die niet in het dieet passen?
 2. Bekijk kritisch alle producten die u eet gedurende uw dieet. Zit er toevallig niet een product tussen met wat meer koolhydraten of calorieën dan dat u dacht? Dit kan per merk nogal eens verschillen.
 3. Wees voorzichtig met zogenaamde “light” producten. Deze producten kunnen bijvoorbeeld veel suiker bevatten. Een light product mag de naam dragen wanneer er minder calorieën inzitten dan het originele product. Wordt er bijvoorbeeld meer suiker toegevoegd dan mag het nog steeds light worden genoemd.
 4. Probeer eens een ander dieet. Elk menselijk lichaam is anders. Dit houdt in dat elk lichaam anders reageert. Misschien is het dieet dat u volgt niet geschikt voor uw lichaam. Als iemand succes boekt met een bepaald dieet hoeft dit niet per definitie te betekenen dat dit voor u ook zo is.
 5. Beweging is altijd een goed idee. Probeer eens uw dieet te ondersteunen met extra beweging. Dit is niet altijd even eenvoudig, zeker als u een dieet volgt heeft u misschien niet de energie hiervoor. Vergeet echter niet dat extra beweging energie zal geven.
Afvallen lukt niet

Hoe gaat u afvallen?

Wilt u gaan afvallen door een dieet te volgen, meer gaan bewegen of gaat u voor de combinatie van dieet en beweging? Kies wat voor jou het beste is. Door meer beweging zult u meer afvallen, maar vraagt ook meer discipline. Ik kan u echter wel verzekeren dat de combinatie heel goed werkt.

In ieder geval is het van belang om gewoon te beginnen. Het beginnen aan een dieet om af te vallen komt bijna nooit goed uit. Er is altijd wel een feestje of gelegenheid om dit uit te stellen.

Meestal wordt dit gebruikt als excuus om uit te stellen. Doe dit niet. Begin gewoon direct!

Wanneer u direct begint en u zult het eerste resultaat zien en daardoor zal ook de motivatie groter worden om door te zetten! En vergeet niet uiteindelijk doe jet het voor jezelf en zul je het ook zelf moeten doen.

Van uitstel komt afstel!

Altijd checken wat je eet!

Besluit u toch om zelf uw dieet te gaan samenstellen dan moet u goed opletten wat u eet.

Een dieet volgen betekent ook veel etiketten en labels lezen. Als u bijvoorbeeld een koolhydraatarm dieet volgt, wees er zeker van dat de producten die u eet  geen of weinig koolhydraten bevatten.

Het komt wel eens voor dat producten die normaal geen of weinig koolhydraten bevatten in de praktijk toch meer koolhydraten bevatten dan dat u zou denken.

U kunt op deze pagina ook een overzicht vinden van groenten met weinig koolhydraten.  

Zelf speel ik het liefst op zeker. Als ik bijvoorbeeld een stukje vlees eet, dan marineer ik dat zelf of voeg zelf de kruiden toe.

Op het stuk kaas lees ik voor de zekerheid nog even hoeveel koolhydraten erin zitten. Kijk voor inspiratie eens bij ontbijtrecepten zonder koolhydraten of  koolhydraatarme lunch.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *