Afvallen

Afvallen is leuk

Afvallen is leuk

Afvallen is leuk.

Waarschijnlijk denkt u dat ik gek ben geworden. Afvallen is leuk? Dat kan en bestaat niet.

Toch, als u er goed over nadenkt en dan vooral over het resultaat, de kleding die weer goed past, meer energie, de complimenten die u zult ontvangen. Dan durf ik te stellen afvallen is leuk!

En als u begint met de positieve gedachte; afvallen is leuk, dan zult u vanzelf merken dat het ook echt leuk is.

Wie vindt het nou niet fantastisch, wanneer je op de weegschaal staat en je ziet dat je weer een paar kilo kwijt bent?

Afvallen is leuk

Toch ben ik van mening dat dit zo is. En dit is een mindset die u enorm helpt bij het afvallen. Of het nu gaat om 5 kilo afvallen, of buikvet weg in 2 weken

Vanuit de psychologie komt de term self fulfilling prophecy. Dit houdt in dat hetgeen wat je verwacht ook zal gaan gebeuren.

Ga je bijvoorbeeld naar een verjaardag maar je denkt op voorhand al dat het ongelofelijk saai gaat worden, dan zal het hoogst waarschijnlijk ook een saaie verjaardag worden.

Dit wordt veroorzaakt omdat je gedrag zich zal aanpassen aan de verwachtingen die je vooraf had. Met de verjaardag als voorbeeld, je kan bijvoorbeeld jezelf niet mengen in de gesprekken, je kunt jezelf gaan irriteren aan bepaalde personen en nog veel meer.

Was je naar de verjaardag gegaan met het idee, dit wordt een superavond, ik heb er zin in! Dan had je jezelf waarschijnlijk heel anders opgesteld, wel de gesprekken aangegaan en had je ook een superavond gehad.

Maak afvallen leuk!

Hetzelfde principe geldt als u start met afvallen. Begint u gelijk met de negatieve gedachten van ik mag dit niet eten, dat moet ik laten staan, ik heb de hele dag honger, dan zal het afvallen inderdaad niet leuk zijn.

Maar wat als u nu eens begint met een positieve gedachte:

Over een aantal weken kan ik mijn kleren die te strak zaten weer normaal dragen.

Mijn conditie zal zoveel beter worden zodat ik veel meer energie zal hebben.

Ik ga iedereen versteld doen staan. Ze zullen me gewoonweg niet meer herkennen. Laat de complimenten maar komen!

Op deze manier is afvallen leuk. In plaats van de focus te leggen op dit dingen die u niet kunt of mag, legt u de focus op wat u gaat bereiken.

En van bovengenoemde gedachten wordt toch iedereen blij?

Onderschat het effect van de self fulfilling prophecy niet. Het komt gewoon heel vaak voor in het dagelijks leven.

Denk hierbij ook eens aan een vakantie. Iedereen heeft ontzettend veel zin om op vakantie te gaan. Als u iemand vraagt hoe de vakantie was, dan antwoord bijna iedereen “geweldig!”.

Als u naderhand meer details hoort, dan denkt u soms van was dat wel geweldig? Een goed voorbeeld hiervan is “we hebben best veel regen gehad” of “het was bloedheet”.

Toch wordt het gezien als een geweldige vakantie. Waarom? Omdat de verwachtingen vooraf waren dat het geweldig zou worden. En daardoor ga je vanzelf het gedrag vertonen om het ook geweldig te maken. En dan is het weer opeens minder belangrijk, u doet er alles aan om het geweldig te maken en legt daar de focus op.

Begin met een positieve gedachte!

Laten we ervan uitgaan dat u nu gaat beginnen aan uw dieet met de positieve gedachten afvallen is leuk. Wanneer u de eerste resultaten gaat zien zal het gemakkelijker worden om deze positieve gedachten vast te houden.

Het klinkt misschien een beetje raar, maar het werkt echt om gewoon elke dag deze positieve gedachten te herhalen.

Zeg gewoon 20 keer op een dag tegen uzelf “over een aantal weken kan ik mijn kleren die te strak zaten weer dragen” of “ik ga iedereen versteld doen staan, ze zullen me gewoonweg niet meer herkennen”.

Dit werkt echt. Zeker op dagen dat uw motivatie dalende is zal dit u weer nieuwe motivatie geven en zult u uw dieet doorzetten.

Uw hersenen spelen een belangrijke rol.

Wat ikzelf veelal merk is dat zolang je niet aan eten denkt of je ziet niemand eten, dan heb je ook geen hongergevoel. Hoe vaak gebeurt het niet dat je eigenlijk helemaal niet aan eten dacht of je had helemaal geen honger, maar dan je zie je iemand iets eten of je komt in de supermarkt en je krijgt zelf ook trek.

Het hongergevoel wordt veelal opgewekt in de hersenen.

5 tips om afvallen leuk te maken

  1. Focus u op het resultaat en niet op het afvallen zelf.
  2. Kijk naar wat u wel mag eten, niet wat u niet mag eten.
  3. Vertel uzelf meermaals per dag dat afvallen leuk is.
  4. Zorg voor gevarieerde recepten, zodat u niet elke dag hetzelfde eet.
  5. U zult zich zoveel beter voelen, veel meer energie hebben en zult er beter uitzien.

Weet u alles over afvallen en dieet?

Er zijn nogal wat misverstanden over afvallen of wat nu een goed dieet is. Iedereen heeft hier wel een mening over.

Voordat u van start gaat met een dieet is het aan te raden om eerst zeker te stellen dat u goed op de hoogte bent over het afvallen. Wat moet u bijvoorbeeld wel doen en wat moet u bijvoorbeeld absoluut niet doen.

Wat is er nu echt waar en wat is gewoon pure onzin of zijn gewoonweg fabeltjes. Is bijvoorbeeld een low carb high fat dieet effectief? Of hoe zit het nu met een koolsoepdieet recept?

Bekijk deze quiz eens, om zeker te stellen dat u over de juiste informatie beschikt om effectief en gezond af te vallen.

Heeft u geen zin of tijd in deze quiz, kijk dan eens op de pagina strakke buik bijbel. Hier vindt u ook veel tips voor een succesvol dieet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *